Jurta Menedék

Ez a jurta nem szálláshely. Itt minden egy kicsit más mint a modern világban: WC helyett alomszéket használunk, az ivóvíz nem a csapból folyik, hanem a forrásból, ahonnan kannában hordjuk fel a hegyre. Ide akkor gyere, ha nyitott vagy a szokatlanra, és tiszteletben tudod tartani a természet és a helyi adottságoknak megfelelő szabályokat!

Télen meleg kályhával, nyáron hűvös árnyékkal várjuk vendégeinket!

Nyugodt, természetes környezetben, balatoni panorámás hegytetőn szeretnél pihenni? Nálunk megteheted. Itt csicseregnek a madarak, bőgnek a szarvasok, suhognak a fák, kukorékolnak a kakasok. Minden lassú, minden nyugodt. Nomád, természetes menedék, elvonulásra, pihenésre, gyógyulásra kiváló lehetőség.

Hideg-hegyi Menedék // Erdei jurta

Felszereltség

 • Fa tüzelésű kályha és főzőlap, hozzá száraz tüzifa
 • Gázrezsó, konyhai alapfelszerelés (pl: teafőzéshez)
 • 2 személyes dupla matrac + 2 pótmatrac, tiszta és meleg ágynemű, igény esetén + derékalj
 • Fürdés/mosdás lehetőség nyáron kerti zuhanyzóban vagy hideg vízben forrásnál 10 perc sétával az erdőben, télen a platnin melegíthető vízzel, lavórban a jurtában
 • Alomszék/komposzt toalett (bent és kint)
 • 220 V hálózati áram kis fogyasztókhoz (pl. telefontöltéshez)
 • Éltető forrásvíz kannában

Nézz körül a jurtában! A VR gombra kattintva teljes képernyős nézetben láthatod a jurta belsejét.

Adottságok/körülmények

 • Születő öko gazdaság, háziállatok, gyümölcsfák, rét/legelő, erdő
 • Konyha, igény szerint hideg/meleg étellel tudunk szolgálni
 • Balatonfelvidéki KÉK túraútvonal a területünkön áthalad
 • Natura2000-es terület, Balatonfelvidéki Nemzeti Park, tölgyerdő
 • Börtönkút forrás (5 perc séta)
 • Zádor vár, Zádor forrás (2 km), ősborókás
 • Mesés öreg présházak és termelői borok, balatoni panoráma

Helyszín/megközelítés/parkolás

A Hideg-hegyi Menedék Barnagtól 3 km-es, autóval is jól járható murvás úton közelíthető meg. A barnagi buszmegállótól és vegyesboltnál induló murvás utat kell követni, minden elágazóban “Hideg-hegy” útjelző táblákat helyeztünk el. Veszprémtől 25 km, Tihanytól 18 km. Parkolásra a területünkön és a faluban is van lehetőség.
GPS: 46.9625, 17.755

Ha gyalog jössz fel a hegyre, azzal segíted a természet nyugalmát. A barnagi Zádor utca jobb oldalán bőven van parkolási lehetőség, innen egy 2 km hosszú kellemes séta a Hideg-hegy, erdővel, mezővel és ősborókással szegélyezett útvonalon, mely kiváló ráhangolódás a természet ritmusára.

Térkép, hogy könnyen idetalálj…

Étkezés

Amennyiben a konyhánkban, helyi termelői alapanyagokból készült, finom és egészséges ételeinkből is kérsz, étel hozzájárulást kérünk cserébe (reggeli/ebéd/vacsora 2000 Ft/fő). Az étkezések bőségesek, igény szerint glutén-, cukor, és tejmentes ételeket is tudunk tálalni. A konyhánk minden évben április 1-től szeptember 30-ig működik, a hideg időszakban ételt nem tudunk biztosítani.

Árak

Tekintve, hogy nem szállás szolgáltatást nyújtunk, hanem természetes élményt kínálunk a menedékbe látogatók számára, árainkat adományként tudjuk fogadni, mellyel támogatod a Hideg-hegyi Menedék ökológiai gazdaság és kisközösség fejlődését. Ajánlott adomány, amit mi szívesen fogadunk, ünnepnapokon, valamint péntek, szombat és vasárnap 20.000.- Ft / nap, hétfőtől csütörtökig 15.000.- Ft / nap.

Téli jurtás elvonulás (2023 január 1-től április 30-ig): Azoknak ajánljuk, akik szeretnék magukat kipróbálni, hogyan viselik a tartós nomád életmódot, ahol megtapasztalható a jurta téli használata, a tüzifahasogatás és fűtés, a folyamatos öngondoskodás nehezített körülmények között. Azoknak ajánljuk, akik szeretnének hasonló körülmények között hosszú távon élni, mielőtt belevágnának a nagy életmódváltásba itt kipróbálhassák magukat. Az ajánlott adomány: 1 hét = 70.000.- Ft, 2 hét = 130.000.- Ft, 3 hét = 170.000.- Ft, 1 hónap = 200.000.- Ft. Az ár napi 1 öl fát tartalmaz, mely gondos tüzelés mellett elegendő meleget biztosít. Minden további tüzifa 2000 Ft / 1 öl, amit azért szeretnénk bevezetni, hogy a jurtalakót a hatékony és takarékos fűtésre ösztönözzünk. A jurta 1 vagy 2 fő fogadására alkalmas. Lehetőség van a gazdaságban munka végzésére, ami egyéni egyeztetés és megegyezés után az árat csökkentheti. Amennyiben érdekel a lehetőség, úgy telefonon (06306181750) tudunk további részletekkel szolgáltni.

Látogatás

Naptár betöltése
- Elérhető
04
- Lefoglalva
04
- Függő

Látogatási szándékodat a naptárban kijelölt napokra leadott foglalásoddal jelezheted felénk. Ha van kérdésed, itt fel is teheted. A foglalásodat mi még elfogadjuk. Arra kérünk, hogy csak az itt töltött estékhez tartozó napokat jelöld, a távozás napját már ne jelöld be! A jurta jellemzően 14 órától foglalható el, és 10 óra tájt kérjük elhagyni. Vendégeinket minimum 2 éjszakára várjuk, hisszük, hogy a természetben töltött egy teljes nap kell ahhoz, hogy kikapcsolódj.

Ha szeretnél adomány ellenében meglátogatni minket, írj egy emailt: hideghegyimenedek@gmail.com vagy hívj: +36306181750

Várunk benneteket sok szeretettel!
Regi és Bali

Jurta Menedék” bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. General Judit Válasz a bejegyzésre

  Isteni…, minden vágyam, álmom, hogy ilyen életkörülmények között élhessünk. Régóta keresem a területet.
  Elmennénk hozzátok a lehető leghamarabb…
  General Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.