Jurta Menedék

2021. Május 1-től újra elérhető a jurta menedék.

Nyugodt, természetes környezetben, balatoni panorámás hegytetőn szeretnél pihenni? Nálunk megteheted. Itt csicseregnek a madarak, bőgnek a szarvasok, suhognak a fák, kukorékolnak a kakasok. Minden lassú, minden nyugodt. Nomád, természetes menedék, elvonulásra, pihenésre, gyógyulásra kiváló lehetőség.

Hideg-hegyi Menedék // Erdei jurta

Felszereltség:

 • 2 személyes dupla matrac + 2 pótmatrac, tiszta és meleg ágynemű, igény esetén + derékalj
 • Fürdés/mosdás lehetőség kerti zuhanyzóban vagy hideg vízben forrásnál 10 perc sétával az erdőben
 • Alomszék/komposzt toalett (bent és kint)
 • 220 V hálózati áram kis fogyasztókhoz (pl. telefontöltéshez)
 • Éltető forrásvíz kannában

Adottságok/körülmények:

 • Születő öko gazdaság, háziállatok, gyümölcsfák, rét/legelő, erdő
 • Konyha, igény szerint hideg/meleg étellel tudunk szolgálni
 • Balatonfelvidéki KÉK túraútvonal a területünkön áthalad
 • Natura2000-es terület, Balatonfelvidéki Nemzeti Park, tölgyerdő
 • Börtönkút forrás (5 perc séta)
 • Zádor vár, Zádor forrás (2 km), ősborókás
 • Mesés öreg présházak és termelői borok, balatoni panoráma

Helyszín/megközelítés/parkolás: A Hideg-hegyi Menedék Barnagtól 3 km-es, autóval is jól járható murvás úton közelíthető meg. A barnagi buszmegállótól és vegyesboltnál induló murvás utat kell követni, minden elágazóban “Hideg-hegy” útjelző táblákat helyeztünk el. Veszprémtől 25 km, Tihanytól 18 km. Parkolásra a területünkön és a faluban is van lehetőség.
GPS: 46.9625, 17.755

Ha gyalog jössz fel a hegyre, azzal segíted a természet nyugalmát. A barnagi Zádor utca jobb oldalán bőven van parkolási lehetőség, innen egy kellemes séta a Hideg-hegy, erdővel, mezővel és ősborókással szegélyezett útvonalon, mely kiváló ráhangolódás a természet ritmusára.

Árak: Tekintve, hogy nem szállás szolgáltatást nyújtunk, hanem természetes élményt kínálunk a menedékbe látogatók számára, árainkat adományként tudjuk fogadni, mellyel támogatod a Hideg-hegyi Menedék ökológiai gazdaság és kisközösség fejlődését. Ajánlott adomány, amit mi szívesen fogadunk, péntek, szombat és vasárnap 15.000.- Ft / nap, hétfőtől csütörtökig 10.000.- Ft / nap. Amennyiben a konyhánkban, helyi termelői alapanyagokból készült, finom és egészséges ételeinkből is kérsz, étel hozzájárulást kérünk cserébe.

Foglalás: Látogatási szándékodat a naptárban kijelölt napokra leadott foglalásoddal jelezheted felénk. Ha van kérdésed, itt fel is teheted. A foglalásodat mi még elfogadjuk. Arra kérünk, hogy csak az itt töltött estékhez tartozó napokat jelöld, a távozás napját már ne jelöld be! A jurta jellemzően 14 órától foglalható el, és 10 óra tájt kérjük elhagyni. Vendégeinket minimum 2 éjszakára várjuk, hisszük, hogy a természetben töltött egy teljes nap kell ahhoz, hogy kikapcsolódj.

Naptár betöltése...
- Elérhető
19
- Lefoglalva
19
- Függő

Kapcsolat: hideghegyimenedek@gmail.com

Várunk benneteket sok szeretettel!
Regi és Bali

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük