Elindult az Organikus Tudástár Béta verziója!

Az elmúlt években, elsősorban a Gyüttment Fesztivál keretein belül számos előadáson, műhelymunkán keresztül tudtak a látogatók valódi tudást és tapasztalatot szerezni a vidéken újrakezdés számos tématerületén. Körülményeinkhez képest igyekeztünk ezekből legalább néhányat videóként rögzíteni, hogy ezek a tudásmagok a szélesebb közönség számára is bármikor elérhetővé váljanak. Ezt a munkát folytatjuk most azzal, hogy elkezdjük rendszerezni ezt a tudást. Ebben segít az Organikus Tudástár, amelynek egy első, béta verzióját most szeretnénk Veletek is megosztani.

A projekt elindításához pályázati támogatást is kaptunk, amikor 2021-ben megnyertük az Innomax közönségdíjat. A támogatás segítségével elindult a tudás rendszerező munka, valamint a 2021 nyarán a Hideg-hegyi Menedéken szervezett Nagyapám Háza képzés munkálatairól is készültek videófelvételek, amelyek hamarosan ebben a rendszerben is megjelennek.

A jövőben kéthetente kerülnek fel új vágott anyagok, valamint tovább folytatjuk a jó minőségű, magyar nyelvű tartalmak feltérképezését és rendszerezését. A fő csoportosító kategóriákat a Permakultúra 7 szirma mentén osztjuk fel, mivel szerintünk ez a rendszer nyújtja a legátfogóbb holisztikus leképezését az ember-természet együttműködésnek, valamint a fenntartható anyag és energia körforgásnak.