Teljeskörű komposzt toalett szolgáltatásunk megújult formában 2020-ban is várja megrendelőit. Szabadtéri rendezvények mobil toalett igényeire fa szerkezetű, vászonnal fedett, igényes, kényelmes, higiénikus és tiszta alomszék szolgáltatást kínálunk.

“Használj te is alomszéket, légy része a természetnek!”

2019. Ócsa, faültetés

Mi az alomszék?

Az alomszék olyan komposzt toalett, amiben az emberi ürülék (kaki és pisi), növényi alommal keverve, a toalett ülőkéje alatt elhelyezett tároló edényben gyűlik.

Miért van alomszékre szükség?

Az emberi ürülék szerves vegyületekben, nitrogénben, foszforban, káliumban, szénben és kalciumban gazdag biotömeg, ami a cellulózban dús növényi maradványokkal együtt humusszá alakul.

A humusz a növények számára értékes tápanyagoknak, szivacsos szerkezete okán sok víznek, és apró élőlények gazdag világának ad helyet. A humusz nagy kincs, ezért vigyázunk rá és keletkezését segítjük.

Miért nem WC?

WC alkalmazásával a biotömeg természetes körforgása sérül, és súlyos károkat okoz az élővilág érzékeny egyensúlyi rendszerében.

  1. A WC sok vizet fogyaszt, ivóvizet pazarol és piszkít be.
  2. A WC nagyon szennyezi a folyókat. A vízzel hígított ürülék (fekete víz) költséges és bonyolult szennyvíztisztítási technológiák útján sem képes maradéktalanul megtisztulni. A tisztított szennyvízben lévő nitrogén és foszfor maradványok a víz elalgásodásához vezet. A túl sok alga a vízben oldott oxigén elvonását eredményezheti, ami tömeges halpusztulást okoz.
  3. A WC az ivóvízkészleteinket is veszélyezteti. A szennyvíztisztítási technológiák a vízben oldott hormon- és gyógyszermaradványokat képtelen eltávolítani, ezek a tisztítási folyamat után az élővizekbe, onnan a partiszűrésű vízbázisokba kerülnek, és szennyezik az ivóvízkészletet.
  4. A WC a biotömeget elpusztítja. A szennyvíztisztítás útján keletkező szennyvíziszap – bár szerves anyagban dús és a talajjavítóként kapható – már halott, mérgező anyagokkal teli, terméketlen anyag.

Hogyan működik az alomszék?

Az alomszék ülőkéje alatt egy oldalán és alján zárt – csurgalékvízmentes – edény helyezkedik el. Az edény alja növényi alommal van megágyazva. Az alomszék használata

Ürítés után ez az anyag elkomposztálható, 2 év alatt humusszá alakul. A humusz javítja a talaj szerkezetét, növeli a talaj vízmegtartó képességét és a növények számára értékes tápanyagot biztosít. Ez a módszer valóban fenntartható és maradéktalanul környezetbarát módja az emberi ürülék kezelésének: a természetes folyamatok segítségével az értékes biotömeg, szén és nitrogén körforgását biztosítja, így komolyabb környezetterhelés nélkül a trágyából televény föld keletkezik. A bomlási folyamat jellemzője, hogy a komposzt a lehetséges patogén és gyógyszermaradványoktól teljesen mentesül.

Hogyan komposztáltunk a Gyüttment Fesztiválon 2017-ben?

Szolgáltatás

Vállalunk fesztiválok, rendezvények számára Komposzt toalettek bérbeadását (szállítás, építés és bontás) valamint üzemeltetését (rendszeres takarítás, ürítés, WC papír és alom feltöltés, informálás, komposzt kezelés).

A fenti szolgáltatásokon túl egyedi megkeresésekre (állandó alomszék építmény építés) is nyitottak vagyunk.

Elérhetőség, árajánlat kérés

A hatékony együttműködés érdekében ajánlatkéréséhez kérjük adja meg a rendezvény nevét, rövid leírását (weboldalt), helyét, idejét (kezdő nap, záró nap), és az igényelt komposzt toalettek számát, valamint a kapcsolattartó adatait (nevét, email címét és telefonszámát).

Tőgyi Balázs
togyibali@gmail.com
+36 30 618 1750