Helyszínt keres a Gyüttment Fesztivál 2020!

Helyszínkereső pályázati felhívást hirdetünk, melyre jelentkezni 2020. február 28-ig van lehetőséged!


„Költözz vidékre és kezdj új életet!” 
Erről szól a fesztiválunk.

A Gyüttment Fesztivál a természetes, szelíd, együttműködő vidéki életet és értékrendet választó emberek éves nagy találkozója. Tudásmegosztás és tapasztalatcsere, fesztivál környezetben, fesztivál hangulatban, hulladéktól mentesen! Az öko-tudatos létezés képviselői, úttörői, bozótharcosai gyűlnek össze, négy napra, előadók, tanítók, mesterek és résztvevők egymást segítve, okítva, bátorítva összekapaszkodnak, erőt merítenek, inspirálnak közösségként közös térbe gyűlnek.

Hol volt eddig a Gyüttment Fesztivál? 2015-ben és 2016-ban a nógrádi Csobánkapuszta lenyűgöző dombjain, 2017-ben az Oszkói szőlőhegyen, Vas megyében, 2018-ban a Zebegényi erdei táborban, a Dunakanyarban, 2019-ben a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben. Hogy 2020-ban hol leszünk? Ez itt a kérdés!

Kik vagyunk mi?
A Mindenegyüttmegy Egyesület a gyüttmentek erősítésén, közösséggé szervezésén munkálkodik. A gyüttmentek éltető tetteikkel egy új, ökológiai paradigma megtapasztalásán, létrehozásán dolgoznak. A gyüttmentek a mai egészségtelen és pazarló életmód helyett, egy új, természetes, fenntartható, boldog világot hozhatnak létre.

A Gyüttment Fesztivál az Egyesületünk által szervezett éves találkozónk, ahol egy egészséges, természetes, ökotudatos életmódhoz szükséges tudások és tapasztalatok átadásának, illetve a témával határos találkozásoknak és kapcsolódásoknak adunk teret.

Keressük a Gyüttment Fesztivál 2020 helyszínét!

Amennyiben az alábbi szempontok számodra is megfelelőek és szeretnél velünk együttműködni, úgy a következő felületen adhatod le jelentkezésedet:

A jelentkezési lap is letölthető, így internetkapcsolat nélkül is ki tudod tölteni. Kérjük, a letöltött és kitöltött jelentkezésedet, a csatolt képekkel együtt a info@megyesulet.hu címre küldd el!

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE

Jelentkezési határidő: 2020. február 28.

Miért vándorlunk?

 • Hogy fejlesszük a vidéket, szeretnénk olyan házigazdákkal együttműködni, akikkel közösen gyakorlati segítséget adhatunk a vidékre költözőknek.
 • Hogy az egyes helyszíneken és a környékbeli falvakban összegyűjthessük a jó példákat, a helyi tudást, a jó gyakorlatokat, a kapcsolódási lehetőségeket, és ezeket elhozhassuk a fesztiválra.
 • Hogy elősegítsük a helyi, öko-tudatos kisközösségek létrejöttét, fejlődését. 
 • Hogy megismerjük hazánk tájait, közösségeit, szelíd és természetes módszereit.

Milyen a jó Gyüttment Házigazda?

 • Helyi közösség, aki szervezőtársunk és a Fesztivál házigazdája tud lenni.
 • A jó szomszédi viszony jegyében aktív kapcsolatot ápol a környezetével, a környékbeli gazdákkal.
 • Rendelkezik saját földterülettel, akár több hektárral, és/vagy vannak olyan környező területek, amelyeket használatba vehetünk a Fesztivál idejére.
 • Ügyünk nem nyereségközpontú, ezért szellemiségében hasonló gondolkodású értéktársakat keresünk.
 • Vállalja a több hónapos együttműködést és közös munkát, amely az augusztus végi Fesztivált megelőzi.

Miért jó Házigazdának lenni?

 • Fejlődünk! Nemcsak a helyszínt építjük, szépítjük, fejlesztjük, hanem közben mi magunk is épülünk, fejlődünk, csapattá kovácsolódunk. 
 • Erősítjük a helyi gazdaságot! Az alapanyagokat helyi, környékbeli termelőktől szerezzük be, a régió kézműveseit, termelőit vonultatjuk fel a piactéren. A Fesztivál előtt és alatt több ezer ember látogat a térségbe, támogatva ezzel a környékbeli ökoturizmust és a helyi gazdaságot.
 • Tudást és inspirációt adunk, kapunk! Olyan szakmai programokat szervezünk, amelyek egyrészt a térségben felgyűlt tudást, tapasztalatot mutatják meg a világnak, másrészt az adott közösséget segítik. Építőtáborokat szervezünk, kalákában dolgozunk, gazdaságot fejlesztünk, közösségfejlesztő műhelyeket tartunk.
 • Világgá kürtölünk! Ország-világ megismeri az adott környéket, helykeresők találhatnak új otthonra, felkerülsz a Gyüttment-térképre!
 • Kapcsolódunk! A Fesztivál híre összehozza a környéken élő értéktársakat, új barátságok, ismeretségek, kapcsolatok jönnek létre – erősödik a helyi közösség, a közös munka összekovácsol, új lendületet ad az helyieknek, a közösségnek, összehozza az “őslakosokat” a gyüttmentekkel.
 • Te adod a Gyüttment Fesztivál “ízét”! A táj, a vendégszeretet, a programok – mind sajátos képet ad arról, hogy hol vagyunk, kik vagyunk, ki a Házigazdánk! Ettől lesz a vándorfesztiválként hazánkat járó Gyüttment Fesztivál minden évben kicsit olyan, amilyen a Házigazdája.

Milyen helyszínt keresünk a Gyüttment Fesztiválnak?

Ezek fontos technikai paraméterek, amelyek alapján mérlegelni fogjuk azt, hogy adott területen megrendezhető-e a fesztivál vagy sem, ezért kérjük, ezekről minél pontosabb információt adj a jelentkezési lapodon!

 • Természetes környezet, varázslatos táj: erdővel, virágos réttel, változatos élővilággal, akár forrással, tóval, patakkal, folyóval. Fontos, hogy legyenek bőven árnyékos helyek, árnyat adó öreg fák, ligetes erdő és cserjés részek.
 • Csend: legyünk távol az ipari tevékenységek, a települések, a forgalmas útvonalak zajától.
 • Megközelíthetőség: előnyt jelent, ha gépjárművel illetve tömegközlekedéssel is könnyen, gyorsan, hatékonyan, kényelmesen elérhető, megközelíthető.
 • Épületek: előnyt jelentenek a Fesztivál kiszolgáló egységeinek (iroda, raktár, konyha) valamint programhelyszínek  (pl. csűr, pajta, istálló, kerti konyha, kemence) befogadására alkalmas építmények.
 • Tér: ideális esetben vízszintes, árnyékos helyek. Kemping 2-3 ha, parkoló (kb. 800 autó) 1-2 ha, közösségi-, program- és vendéglátó-helyszínek 3-4 ha.
 • Víz: bevizsgált ivóvíz (vezetékes, forrás, kút), 5 m3/nap. Mosdó/mosogató víz (esővíz is jó), min. 10-20 m3/nap.
 • Komposztálás: konyhai hulladékok, alomszékek komposztjának helyi lerakása.
 • Közösség: egy közösségi használatban lévő vagy potenciálisan közösségi tér legyen, amelyet fejleszteni tudunk és azt később használni is fogják, ezért szeretnénk, hogy épített értékeket ott tudjunk hagyni a területen (pl. Kemence, alomszék, épület, kert).
 • Helyi termékek: legfeljebb 50 km-es körzetből szeretnénk az élelmiszereket és minden egyebet beszerezni, ezért előnyt jelent, ha van egy működő hálózat, kapcsolati rendszer.

Amennyiben ezek a szempontok számodra is megfelelőek és szeretnél velünk együttműködni, úgy a következő felületen adhatod le jelentkezésedet:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyeLQefmc29VXnF2de1d3xZVuR-4c56DbRAu0wHqz2tVkSQA/viewform

Jelentkezési határidő: 2020. február 21.

Ha kérdésed van, írd meg az info@megyesulet.hu címre!