Vidékfejlesztés batyuba töltve – a Házikó bemutatkozása

A vidék-város egyensúly helyreállítása a gyakorlatban, haladó szinten. Bertényi Gábor, vidékfejlesztési szakember.

Egy kajakészítő vállalkozás, ami vidéket fejleszt.

Az utóbbi időben sokat beszélünk város és vidék kapcsolatának újrafelfedezéséről. De mit is jelent ez valójában? Egyáltalán mennyire vagyunk távol a természetes egyensúlytól, ami országunkat egészen pár évtizeddel ezelőttig hagyományosan jellemezte? Mindez szépen kirajzolódik akkor, amikor a városban valaki nekiáll feldolgozott élelmiszert készíteni úgy, ahogy azt alapból kéne: csak fenntarható méretű (kis és közepes) gazdaságokból származó, egészséges, magas beltartalmi értékű, friss, hazai alapanyagokból dolgozva. Mai előadónk 2014 nyarán többedmagával nekivágott, hogy ezt ténylegesen, magas szinten megvalósítsa. A Budapest belvárosában működő élelmiszerüzemükben minden egyes termék az utolsó molekuláig lekövethető, hogy pontosan honnan származik, hova kerül a vásárló pénze.

Egy teljesen szabadon átvehető, életképes üzleti modellt alkottak, ami ha elterjed, alapjaiban tudja helyreállítani a város és vidéke kapcsolatát, állapotát. Érdemes megnézni ezt a 18 perces előadást!