EKF-2023

A Mindenegyüttmegy Egyesület a Veszprém Kulturális Főváros 2023 támogatásával az alábbi programokat és projekteket valósítja meg, amiért hálásak vagyunk, és köszönjük.

Projekt címe: Gyümölcsözön

Pályázati felhívás: Kulturális-Művészeti Programok Támogatása
A felhívás kódja: OC-MUV/3-2021 Támogatás összege: 3 Millió Forint Megvalósítás időszaka: 2022 év

“Gyümölcsözön” programsorozatunk középpontjában a balatoni táj meghatározó kulturális eleme, a gyümölcs és a tájban élő ember áll. Falvak és szőlőhegyek gazdag gyümölcs kultúráját szeretnénk újra életre hívni. Programunk célja a gazdálkodó életformára nyitott emberek együttműködő közösséggé kovácsolása, az ökotudatos vidéki élethez szükséges tudás örökítése és átadása, a szelíd és etikus életforma népszerűsítése. Eseményeink a gyümölcs termesztésének és feldolgozásának ökológiai módszereit és kulturális értékeit tárja fel, mind szakmai, mind játékos élményeken keresztül. A Mindenegyüttmegy Egyesület missziója, hogy a térségben élők számára megoldásokat, működő jó gyakorlatokat tegyen elérhetővé a jelenleg is zajló társadalmi és környezeti válság  okozta kihívásokra.

Projekt címe: Komposzt Toalett Szolgáltatás

Pályázati felhívás: Zöld Felelősségvállalás
A felhívás kódja: OC-ZLD/1-2022 Támogatás összege: 3 Millió Forint Megvalósítás időszaka: 2022-2023 év

A támogatásból 2 db, szép, természetes, tiszta és higiénikus, közérthető és használható, mobil komposzt toalett rendszer épül meg, mely lehetőséget ad a szolgáltatás magas színvonalú biztosítására. Célunk, hogy az emberek figyelmét felhívjuk arra, hogy a természettel együttműködő módszerek is lehetnek modernek, kényelmesek és akár trendik is. Célunk a szolgáltatás vendégbaráttá fejlesztése és terjesztése, népszerűvé emelése, ahol fontos a vendég jó élménye, tapasztalata, véleménye. A módszer alkalmazásával a természetes folyamatokat támogató ökologikus megoldások egyik ékes példáját mutatjuk be, melynek kívánt hatásaként a vendégek környezeti érzékenysége és ismerete nő, valamint bizalom a természet felé erősödik.

Projekt címe: Másik Balaton – Ökológiai kultúrális kreatívok hegyen-völgyön át

Pályázati felhívás: Komplex Programok Támogatása – 2
A felhívás kódja: OC-PLX/2-2021 Támogatás összege: 10 Millió Forint Megvalósítás időszaka: 2022-2023 év

Projektünk fókuszában azok a kulturális kreatív egyének és közösségek állnak, akiknek célja az egészséges és természetes életmód, a lelki és szellemi fejlődés és az együttműködő társadalom megvalósítása. Kutatásunk célja, hogy feltérképezzük és láthatóvá tegyük Pécsely, Barnag, Vöröstó, Dörgicse és Vászoly településeken élő értéktársainkat. 5 részes programsorozatunk és a “Tájban élő ember” képzésünk fókuszában a szelíd, etikus, fenntartható és egészséges életmód módszer- és eszköztára áll. Célunk, hogy újraértelmezzük a természettel és egymással való viszonyunkat, tudatosan együttműködő kapcsolatokat építsünk, és hosszú távon egymást segítő folyamatokat hívjunk életre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.